Mereu aceeași discuție, nu? Ce facem dacă avem câteva kilograme în plus? Și să recunoaștem, în afară de câteva norocoase, fiecare am cam vrea să fim un pic mai slabe. Ca vedetele pe care le urmărim pe Insta și TikTok, dacă s-ar putea. Așa începe disputa: care dietă e mai bună? Și cât sport să fac? Dacă e de ajuns ceva mișcare acasă, cu niște benzi de gimnastică, sau trebuie să merg la sală.
Fă sport, dar ai grijă la zahăr
Știu multe fete care, dacă se hotărăsc să facă, se duc imediat la sală. Sau se apucă de alergat. Fiecare activitate fizică e bună, în teorie pentru slăbit. Dar, dacă nu-ți schimbi obiceiurile alimentare și dai în continuare cu zahăr și plăcințele, degeaba alergi. Se poate, din contra, să pui niște kilograme în plus. Că vii obosită de la sală sau de la alergare și ți se face chef de ceva dulce.
Și cu dietele e complicat. Pe net sunt tot felul de variante, încercate și de fetele de la noi. Chiar și colegele de la training mai experimentează ceva nou. În unele cazuri funcționează, dar mai mult pe termen scurt. În alte cazuri, e mai mult o chinuială. Că trebuie să ții minte regulile, să te abții de la tot felul de ingrediente, să mănânci doar la anumite ore și tot așa. Până la urmă te saturi de reguli și revii la starea inițială. Adică te și enervezi, și e și pierdere de timp.
Pas cu pas e mai bine
Noi am descoperit că cel mai eficient mod să te apuci de slăbit e să o iei ușurel. Fără mari forțări, fără să te stresezi aiurea cu subiectul ăsta. Dacă eviți să pui presiune pe tine, cresc șansele să te ții de proiectul ăsta cu slăbitul. Așadar, pas cu pas, faci niște schimbări. Mai întâi, o lași mai moare cu zahărul și tot ce e făcut din făină. Plus cartofi prăjiți, uleiuri, ce e cunoscut mai popular ca junk food.
Dacă reușești să faci asta treptat, deja ești la jumătatea drumului. Chiar se spună că, de fapt, slăbești în bucătărie, prin ce îți pregătești să mănânci, nu la sală. Sportul ajută la tonifiere, în plan psihic, dar tot alegerea alimentelor e hotărâtoare. Totodată, ai grijă să te hidratezi bine cu apă plată, cu ceaiuri reci. Asta îți face mult bine mai ales acum, vara, pe căldură.
Apoi, încearcă să respecți niște ore de somn clare, să ai minimum 8 ore de odihnă. Lucrul ăsta e posibil indiferent pe care tură lucrezi: dimineața sau noaptea. Ține doar de organizare, de obișnuință. Dacă faci doar lucrurile astea, simți cum se duc kilogramele unul după altul. Și cântarul redevine prietenul tău bun! ☺